Lilypie 4th Birthday PicLilypie 4th Birthday Ticker

Wednesday, October 24, 2012

...gomo kelate gomo!

...malam sabtu yg lepas, aku terkonfius mana satu nak pegi huhuhu... antara Rockaway Fest nak tgk Max Cavalera & Soulfly ataupun Final Piala Malaysia nak temankan hasbenku support negeri tanah tumpah dia, Kelate. serius, btol2 konfius gle dibuatnyer... mmg dah lama plan nak pegi Rockaway, dari mula2 tau Soulfly nak dtg msia lg. tiba2 jer plak Kelate dpt masuk final, trus smua plan jadik kelam-kabut huhuhu... hasbenku mmg lah nak pegi sgt2 tgk Soulfly gak, sbb dah lama dia tak layan konsert2 metal sejak balik dr qatar tp dah lama gak dia tak layan bola, lagi2 plak final yg melibatkan kelantan. dia dah bgtau awal2, kalau aku nak gi tgk Soulfly dia tak halang, tp pegi dgn sape, macamana, balik kul brp sume tu kna info dia btol2 lah... of coz dia risau sbb dia takde dgn aku. dia dah tetap keputusan nak bersama adik-bradik dia & geng TRW turun stadium shah alam. arghhh, sakit kepala aku fikir...

lama gak aku nak bg kata putus kat dia. last2 aku decide nak temankan dia gi support TRW, asalkan ktorg dpt brsama-sama. dah lah tak jmpa weekdays, takkan weekend pun nak bawak haluan masing2 lak kan huhuhu... hasbenku punyalah hepi bila aku bgtau dia aku akan follow dia... aku tgk dia hepi, aku pun hepi gak lah! walaupun trpaksa brkorban tak dpt tgk Max Cavalera & Soulfly, aku pasrahhh... apa saja untukmu sayang, cewahhh! hahaha~


...and so here we are! hehehe masa ni baru sampai stadium shah alam. ktorg sampai awal sbb takut tiket abis. dah gi usha kat kg. baru tp dah abis licin. tu yg gerak awal, sampai stadium pukul 5ptg. tu pun dah ramai gle org, especially penyokong TRW lah... dr tol batu 3 lg dah berduyun2 kereta, semangat btol dorg dgn bendera berkibar megah, dgn muka siap conteng2 kaler merah putih, dgn topeng, rambut palsu, bla bla bla bla mcm-mcm lg lah... ktorg turun berdua jer, mula2 ingat nak bawak fenriz skali coz fenriz merayu nak ikut tp daddy joe tak konfiden nak bawak dia dalam lautan manusia yg melimpah-ruah tu, takut takleh nak kontrol dia, takut dia cepat bosan, takut hilang, 1001 mcm alasan lagi lah... lagi plak adik-bradik hasbenku sorang pun tak jadi turun KL spt yg dorg plan... true enuff mmg ada budak lelaki umur 7 tahun (adik muhd adam alif) hilang kat tandas, aduhhh... takleh aku imagine cemana paniknya mak bapak budak tu mencari dia dlm ramai2 org tu... aku doakan dorg dipertemukan smula...  aku call abg naim & faiz bgtau nak join dorg lepak skali nanti dalam stadium, tp dorg tak gerak lg pun dr umah masa tu... hmmm~


tiket punya lah mahal, huhuhu hangus rm100 utk 2 tiket. mintak diskaun kurang sket pun tak dpt gak. padahal aku dpt 2 tiket free tgk Soulfly, kira burn camtu jer... rugi sungguh masa pegi tgk kombat beraksi dgn kugiran di tepi pantai kat stage astro, dia tak bgtau dia ada 4 VIP cubical tiket sbb dia ingat ktorg dah ada tiket... huwarghhhhhhhhhhh!!! kalau dia bgtau awal2 jimat $ boleh beli merchandise yg berlambak2 kat luar stadium tu... ktorg hanya dpt sambar kain ikat kepala tu je RM2, jadik lah ye tak...



...dah sampai awal, mesti lah lapar kan... sbb tak bekfes & lunch sblom kuar dr umah, takut tiket abis punya pasal. sib baik ada banyak kedai makan kat luar stadium tu, pilih jer nak makan apa... aku mkn burger je + keropok lekor... hasbenku makan mee goreng... beli air mineral 2 botol, pastu dok bersila baikkk punyer kat padang rumput sbelah stage astro tu... cuaca sedikit mendung masa ni, angin bertiup kencang...


...hasbenku sker sgt tgk aku pakai baju 'Kelantan Metal Army' yg ktorg beli secara online 2 tahun lepas. tak ramai ada tshirt mcm ktorg pakai tu, kira rare lah! org lain sume pakai jersey, baju kelab penyokong TRW tapi tshirt ktorg tetiba jer lain dari yang lain hehehe...



pukul 5:45ptg, ktorg dah berada dalam stadium shah alam, dah dpt port baik punyerrr... sib baik tak kna hujan lebat yg tiba-tiba turun. kesian jugak tgk penyokong lain yg kna berteduh carik tmpt berbumbung. actually bagus jugak hujan turun time tu, supaya time game nanti tak terganggu dengan hujan lebat...



tengoklah sendiri gelombang merah ni, dah penuh separuh stadium padahal blom pukul 6ptg. kalau dtg lambat mmg kna berebut tempat lah jawabnyer, sbb tu hasbenku ajak gi awal. tp bila sampai awal, bosan plak nak menunggu game start. aku habiskan masa main game kat handphone jer lah... buat lah apa2 yg patut nak bg hilang bosan... hasbenku plak dah menguap berpuluh2 kali, sian dia letih keje teruk kat site... tak cukup tdo plak malam seblom tu... demi TRW dia gagahkan jua...


smentara menunggu gak, aku main snap pix sana sini. hasbenku layankan aje hehehe... masa ni try call abg naim & faiz mmg tak dapat dah lah sbb coverage kat dalam tu terok gle... langsung tak dpt dihubungi... takpe lah, ktorg ok jer berdua... penyokong yg lain pun kira geng per, sama2 dtg nak support TRW, sama2 nak TRW menang!!!





...mcm ni lah suasana selepas hujan reda. para pemain kedua-dua team dah masuk ke padang utk warm-up. masih 0-0 lagi masa ni hehehe... aku ada rasa mcm terkucil nak terkeluar tp tatau toilet kat mana hala... trpaksa tahan jer lah sbb tanak terlepas permulaan game, lgpun org terlampau ramai takut tmpt duduk ktorg kena kebas dgn org lain... demi mu TRW, ku tahannn jua labuuu!!!


ehhh, tiba2 ada plak zombi red warrior ni tersesat dalam celah org ramai. popular dia ni!!! smua org nak bergambar dgn dia, mengalahkan artis okehhh... yg uniknya dia pakai rambut palsu panjang menggerbang, siap buat corpse paint dari muka sampai ke badan... mula2 ingat dia pakai baju ketat body hugging, rupanya dia berlenggeng pakai seluar pendek jer... satu badan dia sudah conteng gambar hantu... dasattt! tu yg smua org bila dia lalu jer ajak bergambar skali, penat aku tgk dia melayan peminat2... kalau dia caj 1 gmbr rm1.00 mesti masyukkk hehehe...



nampak tak kat belah hujung sana, seciput jer penyokong ATM? tp ciput2 pun dorg siap ada pancaragam sendiri... semangat dorg berkobar-kobar sgt... dari awal masuk stadium, dorg conquer dgn bunyi gendang, trompet dan gema sorak "ATM!!" elok plak penyokong TRW behave tak bunyik bising sgt... kalau ada pun skali-skala buat gelombang merah nak bagi havoc stadium sket. selebihnyer tu dikuasai oleh penyokong ATM, jangan tatau... yg tak bestnyer dorg pun pakai kaler merah + sedikit biru, so tak brp boleh nak beza sgt antara kedua-dua penyokong sbb majoriti nya merah jugak. kalau dulu masa final dgn n9, dorang pakai kuning, so ketara sket perbezaan penyokong yg hadir...

citer pasal n9, tringat dulu masa tahun 2009 kot kalau tak silap, final piala malaysia kelantan bertemu n9. hasbenku (masa tu hanya boifren je) ajak gi tgk kat stadium, aku dah serba salah sbb dalam hati sokong n9 hahaha tp trpaksa pakai tshirt kaler merah sbb duduk dgn geng2 kelate. dalam hati mmg nak sgt n9 yg menang. so stiapkali n9 shoot gol jer, aku hampir2 nak bersorak & melompat sama. sib baik aku cepat tersedar kat mana aku brada, kalau tak naya aku kena hempuk dgn botol air mineral lak kang muahahaha... lupa diri plaks! dan mmg btol keputusannya n9 yg menang that year! aku senyum2 sinis je sbb sbnrnya hepi gle tp kna jaga maruah kelate sbb aku dikelilingi geng2 gomo kelate gomo... hehehe... the next year tu aku pegi jugak support kat stadium, tp kali ni dalam hati nak sgt kelantan menang! and yes, mmg dorg menang plak!!!



...ok, game telah pun bermula, kelantan mendahului dgn 1-0 pada separuh masa pertama. rehat 15 minit, ATM plak menyamakan kedudukan 1-1 sebaik saja separuh masa kedua bermula. tapi tak smpi beberapa minit lepas tu Kelantan mengejar dgn 2-1... final kali ni aku sker sgt sbb game mmg mendebarkan... dua-dua team pun bagus dr segi penguasaan bola, serangan, teknik sepakan dan juga bahagian pertahanan yg kuat. namun nasib baik menyebelahi Kelantan bila terikat 2-2 dgn ATM sehingga mengheret kepada masa tambahan.  Aku masa tu dah resah gelisah sbb dalam hati tau mmg tak sempat nak berkejar ke sepang utk tgk Max Cavalera huhuhu... tapi takpe, tak rasa ralat sgt sbb Kelantan menang dgn keputusan memihak kepada mereka 3-2... wuhooo!!! aku dan hasbenku melompat2 gumbira smpi spek mata itam aku tercampak kena org dpn huhuhu sib baik dia tak marah, malah dia tlg kutipkan lg spek tu dan bg pada hasbenku... sowiiii...


suasana dalam stadium, meraikan kemenangan kelate. hilang trus ngantuk hasbenku hehehe... tatau cemana nak gambarkan kegembiraan yg ktorg brdua kongsi malam tu... berbaloi tahan rasa nak ke toilet sampai terlupa lgsung hahaha...


...wuhooo!!! aku sker gle pix ni... nmpk tak btp ramainyer penyokong TRW kat blkg tu? siap nmpk scoreboard keputusan, mmg clear kelate menang!!! GOMO KELATE GOMO!!! ktorg smpt tunggu sampai dorg sampaikan piala malaysia pada kelate, tgk piala tu dijulang, pastu cepat2 gerak keluar stadium sbb takut stuck kat parking takleh kuar. mmg konpom takleh kuar!!! huhuhu lama gak ktorg stuck, sejam lebey ada kot... hasbenku dah nmpk letih sgt, siap mata berair-air tahan ngantuk... byk kali aku offer tukar driver, dia tanak... dia ckp sian kat aku plak drive jauh2... aku ckp takpe sbb aku tak ngantuk... dia tanak jugak tukar... aku pujuk punya pujuk, last2 dia mengalah... tukar jer driver, dia trus gone kat seat sebelah... pengsan tak ingat apa dahhh! aku pasang radio kuat2 sambil layan nyanyi nak bagi hilang ngantuk... pukul 3pg tak lepas lg tol batu 3, bayangkan lahhh!!! mak siap call sbb risau mana ktorg tak balik2 lg dah lewat sgt... sampai umah around 4:30pg cmtu kot... hasbenku pengsan tak sedar apa smpi lah ke ptg esok nyer...

takpe lah, janji puas hati & berbaloi! janji hasbenku hepi... dan yang pentingnya kelate menang!!! GOMO KELATE GOMO!!! \m/

Friday, October 19, 2012

...suci dalam debu...

...befday kak nurul sbnrnya ialah pd 17 oktober, tp ktorg se-family celebrate reramai the next day atas sbb-sbb yg tertentu... alah lmbt satu hari je, ok per... jgn lmbt 1 tahun sudahhh hehehe... aku dpt sms dr kak ina slaku organizer, bgtau details lokasi, timing & tema dinner... ALL WHITE!!! aduhhh ni yg aku stress nih! apasal tak ALL BLACK wehhh???!! jenuh dok pikir baju apa nak pakai, aku bukannya byk baju kaler putih... sbb aku ni kan pembersih sgt kan... takkan nak pakai baju kebaya putih aku kot, tetiba mcm nak gi kenduri kawin plak... errr...

korek punya korek, aku jumpa skirt putih ni dlm lemari. dah lama gle aku tak pakai, tak ingat pun aku ada skirt ni... tp still in good condition, putih bersih lg... aku pun try sarung, okeh muat! yayyy! then mula lah carik top yg bleh match dgn skirt tu... fenriz lak aku pakaikan seluar putih yg kbtolan wan dia belikan kat carrefour masa raya ari tu, matching kan dgn singlet putih 'perfect is my nickname' tu... jgn tatau tu singlet mama sbnrnya tu... dah muat dah dia pakai... byk tshirt mama dah jd hakmilik kekal dia...


dah besar dah notty boy aku sowg nih... dah bleh share baju dgn mama dah, jimat kos hehehe... mana-mana baju yg masih elok tp mama dah tanak pakai, trus passing kat dia je... dia tak kisah sgt pasal baju, janji ada, dia belasah je... mcm tak cayer je anak aku dah besar... mmg skejap btol masa berlalu ek... huhuhu~


tatau nak hadiahkan apa, harap-harap mami sker dgn apa yg kami pilih tu yer... of coz selit skali gula-gula dequadin 'extra strong' yg mami slalu kirim tiap-tiap bulan beli staff purchase tu... tp bleh selit 2 tin jer, lg 2 tin aku letak dlm handbag dulu, time bukak hadiah kang br bg by hand jer hahaha... bleh plak cmtu? alah kta buat dia... bleh jer... ahaks! hensem lak aku tgk anak aku masa ni... hehehe...


befday dinner ni wat kat Fullhouse, Wangsa Walk... aku tak prnh pegi situ, first time masuk tgk sume kaler putih kagum gak lah, jakun pun yer... cantik, sweet dan suciiii sgt... no wonder lah tema ALL WHITE, skrg baru faham! mmg sesuai tmpt yg dipilih dgn tema... i likeee~ kak ina sms bgtau msti dtg 8PM SHARP! sapa lmbt kna settle bill, so apa lagi, kelam-kabut gak lah ktorg make sure smpi situ on the dot! skali tgk sera & ijal tak pakai ALL WHITE, aku heran gak... rupanyer dorg tak dpt sms kak ina tu... sera dah rasa tak best dah, sbb dia ada je baju putih brlambak kat umah... ijal trus gi tukar pakai tshirt putih... sib baik lah top yg sera pakai tu kaler merah putih, still ada putih... takpe jer kot... mak tak cerewet okehhh!


...sementara tunggu befday girl tak sampai-sampai lg, aku ajak fenriz rounding usha interior deco kat situ. tak pasal-pasal fenriz kna snap pix mama sana sini hehehe... snap byk-byk pun sbb dah plan nak update kat blog bila balik nanti hahaha... lama sgt tak update, winduuu plaks! so ini lah hasilnya...


sedap gilos okehhh, kak ina yg order tatau apa tajuk makanan ni... percayalah, mmg sedap gilos! befday girl tak sampai lg, dorg dah hidang dpn mata... mak & mak lang slamba jer makan tak tunggu lelain sampai... fenriz & ijal pun terjebak gak... sib baik iman aku kuat... aku, sera, kak ina & haszrul tunggu jugak smpi befday girl muncul dgn ceria bersama anak-anak & suami tercintanya tu... kak nurul sampai jer, tanpa melengahkan masa ktorg terus attack 'chicken chop' ni tanpa menoleh kiri dan kanan... yummehhh!


itu dia befday girl yang diraikan... tak aciii, kak nurul tak pakai ALL WHITE, dia pakai BLACK & WHITE huhuhu... kalau cmtu senang je aku ada berlambak nak mix & match... tipah tertipu gituuu! tapi takpe kasik can, befday girl 4 beranak je pakai BLACK & WHITE... masa ni aku dah kasik settle 'chicken chop' td, bleh plak order 'spaghetti oglio olio' tu share dgn kak nurul hehehe... kebulur sgt nmpk gaya kan...


...kek befday pun sedap gilos! blueberry mende tah mak lang yg beli kat secret recipe... spt biasa, ktorg se-family pun nyanyi lagu HEPI BEFDAY 2 kali dan lagu ALLAH SELAMATKAN KAMU sekali utk kak nurul... sblom tu, ktorg dah dera waiter yg antar tu nyanyi... skali ke laut daaa!!! hahaha kak nurul selamba jer sound "alamak sumbang!" merah padam muka waiter tu aku tgk... muahahahahahaha~



HEPI BEFDAY kakak seliparku tersayang!!! sayang ko sangat kuat lah! hehehe... lebiu poreber!!! may Allah bless u for always! *muahz muahz* *hugs* tima kasih sbb jd pelengkap kebahagiaan dlm hidup abg aku... tima kasih jugak sbb melengkapkannya lagi dgn kehadiran darren haikal & dylan haidar... U'RE THE BEST SISTA IN THE WORLD!!!


...gambar ni mak yg insist nak amek reramai... tp still tak cukup korum gak, sbb hasben ku yg tercinta takde masa ni, dia takleh cuti... armand ezra pun takde gak huhuhu... susah btol nak dpt family pix yg complete!!! please try again later ler jawabnyerrr!!! aku tak sker pix aku masa ni sbb nmpk terserlah sgt kegemukan aku tang lengan yg gedabak tuuu tp nak wat cemana, trpaksa terima je hakikat bahawa mmg pompuan gemoks tak sedar diri pasan comel huhuhu...




gambar ni pun terserlah sgt kan huhuhu... tatau apa motif mak ajak amek gmbr brdua kat tepi sudut ni, i have no idea! tp mak punyer pasal, okehhh no prob! kat mana lg mak nak amek gmbr??? di setiap sudut pun akak rela... gemok pun gemok lahhh!


...yayyy! dylan haidar dah pandai duduk... baru 7 bulan mcm-mcm dia dah pandai wat, sgt kagumsss! eeee, gewam btol lah tgk budak tecik ni... mama gigit karanggg!!!


...selepas acara bukak hadiah, amek gmbr beramai-ramai adalah wajib. tema ALL WHITE ni mmg ala-ala suci dalam debu gitu kannn... sker sgt!!! walaupun simple family dinner & celebration, tp rasa sgt best... its a tradition in our family to have this yearly family dinner... pd stiap tarikh lahir masing-masing, mmg something yg ktorg look forward to... i love my family so strong!!! lepas makan & bukak hadiah, apa tunggu lagiksss??? ca alif bot lerrr, kang kna bayar bil lak kang! hahahahahaha~

 ...sekian saja update pd mlm ini, sehingga kita berjumpa lg pada befday dinner yg akan dtg... ermmm, sape punya turn plak lepas ni ek??? *wink wink*

Tuesday, October 16, 2012

...meet my 'conception of madness'...

...alhamdulillah!
aku slamat diijabkabulkan dgn dia. maka, bermulalah satu episod baru dalam hidup aku. kalau bleh aku takmo dah cite yg sedih-sedih kat blog ni. aku nak cite yg hepi-hepi je supaya bila aku baca balik, aku akan senyum sowang-sowang. kang kalau aku tulis yg sedih-sedih, nnt aku gak yg akan sedih balik. takmo arrr... enuff is enuff okehhh!

skrg aku lah yg diberi gelar 'cik puan joe slaughter', ganas ek gelaran baru aku ni muahahahahaha (gelak mesti kna evil supaya sesuai dgn gelaran). tu nama samaran tok laki aku. nama tu dah sebati dgn dia sejak tahun 90an lg. sape yg minat band sil khannaz, kalau tak kenal dia, aku nasihatkan lebih baik takyah minat lah... rentikan lah jd poser k? sbb tok laki aku dah join band ni dr album sulung dorg lg, CONCEPTION OF MADNESS, yg brada di pasaran pd tahun 1992. masa tu aku baru tingkatan 4, comot gle, hitam legam mcm anak india. dia plak masuk umo 20thn, dia tgh hot hot sizzling mereciks sgt masa tu...



...ewahhh, steady tok laki aku, se-nafas jer!
well, tak aci jugak arrr... coz nama aku pendek jer, senang lah nak se-nafas tak gitu? tp aku puji salute jugak lah coz masa aku tgk balik time ni kat video, nmpk ketara gak debaran gemuruh dia masa tok kadi genggam tangan dia tu.... terangguk-angguk tah apa kes... bila aku tanya dia apsal angguk-angguk, dia ckp dia tgh headbanging muahahahahaha... smpt lg okehhh! 


 ...sian anak aku dah pengsan kat pangkuan aku masa ni! 'mat bear' wajib ada bersama, takleh tinggal. ralat gak bila fenriz trtido sbb dlm kebanyakan gmbr dia takde sama, tp nak wat cemana takkan nak kejut plak dia kan... huhuhu... dia letih sgt sbb dr pg smpi ke ptg hyper sgt dok mainnnnnnn jer kejenyer, bila malam bateri kong awal sgt plak! aisehhh, dia dok cranky dr pukul 8mlm, puas mama idd dia pujuk tetap dia wat hal merengek-rengek gak... rupanya dah ngantuk sgt! padahal hari-hari dia tanya bila mama nak kawin? bila mama nak kawin? on that day itself, dia plak bleh tdo... alahaiii anak omak!


...sah brgelar suami isteri tepat jam 9:35mlm pd 8 sept 2012...
syukur sgt2 kpd Allah SWT kerana akhirnya kami disatukan dlm sebuah majlis yg sederhana tetapi sgt meriah. tetamu yg hadir melebihi jemputan. tatau cemana bleh kna serbu. walaupun dah plan nak wat senyap2 je sbb majlis pun secara kecil-kecilan tapiiii mmg sungguh di luar jangkaan bila tgk jumlah yg hadir... sampaikan makanan tak cukup... apapun terima kasih kerana sudi dtg sama-sama meraikan cinta kami... alhamdulillah....

Thursday, December 15, 2011

...i'm backkk, hopefully for good...

...fuhhh! lama gle tak update blog nih! almost 8mths, kalau peknen dah nak due dah ni... huhuhu... sowiii bkn tanak update, bebaru ni takleh masuk blog sendiri. pehal tah, bengang gak arrr... thot i'd loose all my entries just like that, mcm nak nangis pun ada... but i never stop trying smpi lah ke hari, alhamdulillah bleh masuk balik... phew, legaaa!!!

bkn ada apa nak update sgt pun, just rasa nak create new post jer, hahaha... dah lupa cemana nak blogging kot, lama gle takde masa nak tulis apa2... rindunyer nak menulis... *sob sob* dah start dah emosi tak pasal-pasal... hahaha very the drama-queen ek?

tak moh dah arrr sedey2, letey okehhh! i wanna be HEPI... i want to remember to be HEPI, again... being hepi doesn't mean that everything is perfect, it means i've decided to look beyond the imperfections. it's a matter of choice pun sbnrnya. i just have to decide that i'm not going to put my energy in being sad, again and again. i'm going to decide to let that feeling go. it's my choice... i can embrace it, i can become a prisoner of bitterness and resentment anger and victim city, or i can just say "i'm going to live my life and be HEPI!"

...well, some people i know are so stressed trying to be perfectly flawless... but i'm just HEPI to be perfectly flawed! :-)

Tuesday, October 18, 2011

...if u wore this ring...

...i would be the most happiest guy in the world!


...that's what he said to me on our engagement day. and along that, we're officially engaged on 16th october 2011. 

"i love u and i can't wait to make u my wife..."

i dreamed of a wedding of elaborate elegance, filled with family & frens... i, once asked him what kind of a wedding he wished for, his answer is simple "one that would make u my wife..." ♥

Friday, April 29, 2011

...top 5 reasons why i love him...


#5 - he's a loner

...he takes up quality time and attention that is usually reserved for me, his girlfriend. he work alone. he don’t have many frens, but hell-yeah he do have lotsa fans, female especially. he's usually out doing his own thing. i love him bcoz he have all the time in the world for me, literally...

#4 - he dress well

...ever seen him poorly dressed? NEVER. he's always impeccably dressed with perfect hair and a nice complexion. he's fashionable (and usually dark) duds show off just the right amount of his chest. a nice pair of skin-tight pants and an occasional ascot or medallion completes the look. goth but classy. he wear his clothes well and always with the perfect fit...

#3 - he search forever to find "me"

...he makes me feel like i'm the only woman in the world. he even proved to me that i'm the only woman in his life. he don’t check out other girls... and make me feel like i'm the greatest thing that has ever happened to him...

#2 - he's romantic

...he know how to romance me off. the setting is always dark and mysterious and the atmosphere is just right for doing something dirty. he know how to pull all the tricks to make the setting perfect. also working to his advantage is that he don’t do much talking to ruin the moment. he do the small things: special occasions, flowers for no reason, and tiny little "i love u" reminders to makes me feel special. he show me how much he care...

#1 - he's the ultimate bad boys

...i always looove bad boys. he's searching for eternal love and needs me to survive; i’ve got myself the ultimate bad boy. he answers to no one, lives by his own rules, wears nice clothes, and is hated by millions of living people. he is the man my mother warned me about. he isn’t just bad, he’s deadly...
video

Wednesday, January 05, 2011

...gold class anyone?

...my new boss, Sue Easton, gave me a 'birthday gift' during our christmas lunch together just before skool holiday. it reeeeeeally surprised me when she handed me two vouchers. it's not a simple parkson grand or metrojaya voucher, it's a GOLD CLASS experience vouchers!!! fyi, GC ticket worth rm60 each... she gave me two, so = RM120!!!


since joe is currently on standby mode to be leaving for Qatar anytime, we've decided to experienced it together before the tickets expired. THE TOURIST is just perfect for both of us, as i'm a big fan of Johnny Depp and he's a big fan of Angelina Jolie...

we chose to watch at the Pavilion KL bcoz i’ve googled and surveyed on which is the best GC. apparently this one is also the most expensive... :-)

...off we go to the Pavillion KL!

for GC customers, there's a nice hall to hang out before the movie. the environment is very classy and comfortable. the cinema isn't very big, there was only 6 couples in the cinema hall for this movie, makes me feel like a rich dude booked the entire hall... pasan jap, bleh? hahahahahaha...
the seats are in couple-individual and very spacious. it can be adjustable from 90° to 180° via electronic seat, meaning we can sleep while enjoying the movie. pillow and blanket are also provided. there is also a 'order button' on the table that we can press anytime, and a waiter will approach us for order...



THE TOURIST is a decent movie, but also something of a hollow one. there is a mystery strung thru-out, and the resolution is a bit off. i won’t spoil it, but it is not very satisfying, and that is ignoring the numerous logical problems it presents. of coz logic is not something this film thrives on, so that won’t be much of an issue. the best part of this film is that it is filmed in Venice, and the city looks beautiful. In fact, the entire movie is filmed exceptionally well, and there is a crisp and vibrant feel that almost covers up the lack of chemistry between Depp and Jolie, the massive plot holes and the inconsistent characterizations...


it's a great experience watching movie in GC. we’ve never watched a movie at such a comfortable position before. ever. it’s too awesome to call it a GC experience. definitely the best birthday gift this year! thank u, boss! :-)

if u ask me for rm60 for a movie ticket, please stab urself with a knife. hahahahahaha...