Lilypie 4th Birthday PicLilypie 4th Birthday Ticker

Wednesday, October 24, 2012

...gomo kelate gomo!

...malam sabtu yg lepas, aku terkonfius mana satu nak pegi huhuhu... antara Rockaway Fest nak tgk Max Cavalera & Soulfly ataupun Final Piala Malaysia nak temankan hasbenku support negeri tanah tumpah dia, Kelate. serius, btol2 konfius gle dibuatnyer... mmg dah lama plan nak pegi Rockaway, dari mula2 tau Soulfly nak dtg msia lg. tiba2 jer plak Kelate dpt masuk final, trus smua plan jadik kelam-kabut huhuhu... hasbenku mmg lah nak pegi sgt2 tgk Soulfly gak, sbb dah lama dia tak layan konsert2 metal sejak balik dr qatar tp dah lama gak dia tak layan bola, lagi2 plak final yg melibatkan kelantan. dia dah bgtau awal2, kalau aku nak gi tgk Soulfly dia tak halang, tp pegi dgn sape, macamana, balik kul brp sume tu kna info dia btol2 lah... of coz dia risau sbb dia takde dgn aku. dia dah tetap keputusan nak bersama adik-bradik dia & geng TRW turun stadium shah alam. arghhh, sakit kepala aku fikir...

lama gak aku nak bg kata putus kat dia. last2 aku decide nak temankan dia gi support TRW, asalkan ktorg dpt brsama-sama. dah lah tak jmpa weekdays, takkan weekend pun nak bawak haluan masing2 lak kan huhuhu... hasbenku punyalah hepi bila aku bgtau dia aku akan follow dia... aku tgk dia hepi, aku pun hepi gak lah! walaupun trpaksa brkorban tak dpt tgk Max Cavalera & Soulfly, aku pasrahhh... apa saja untukmu sayang, cewahhh! hahaha~


...and so here we are! hehehe masa ni baru sampai stadium shah alam. ktorg sampai awal sbb takut tiket abis. dah gi usha kat kg. baru tp dah abis licin. tu yg gerak awal, sampai stadium pukul 5ptg. tu pun dah ramai gle org, especially penyokong TRW lah... dr tol batu 3 lg dah berduyun2 kereta, semangat btol dorg dgn bendera berkibar megah, dgn muka siap conteng2 kaler merah putih, dgn topeng, rambut palsu, bla bla bla bla mcm-mcm lg lah... ktorg turun berdua jer, mula2 ingat nak bawak fenriz skali coz fenriz merayu nak ikut tp daddy joe tak konfiden nak bawak dia dalam lautan manusia yg melimpah-ruah tu, takut takleh nak kontrol dia, takut dia cepat bosan, takut hilang, 1001 mcm alasan lagi lah... lagi plak adik-bradik hasbenku sorang pun tak jadi turun KL spt yg dorg plan... true enuff mmg ada budak lelaki umur 7 tahun (adik muhd adam alif) hilang kat tandas, aduhhh... takleh aku imagine cemana paniknya mak bapak budak tu mencari dia dlm ramai2 org tu... aku doakan dorg dipertemukan smula...  aku call abg naim & faiz bgtau nak join dorg lepak skali nanti dalam stadium, tp dorg tak gerak lg pun dr umah masa tu... hmmm~


tiket punya lah mahal, huhuhu hangus rm100 utk 2 tiket. mintak diskaun kurang sket pun tak dpt gak. padahal aku dpt 2 tiket free tgk Soulfly, kira burn camtu jer... rugi sungguh masa pegi tgk kombat beraksi dgn kugiran di tepi pantai kat stage astro, dia tak bgtau dia ada 4 VIP cubical tiket sbb dia ingat ktorg dah ada tiket... huwarghhhhhhhhhhh!!! kalau dia bgtau awal2 jimat $ boleh beli merchandise yg berlambak2 kat luar stadium tu... ktorg hanya dpt sambar kain ikat kepala tu je RM2, jadik lah ye tak...



...dah sampai awal, mesti lah lapar kan... sbb tak bekfes & lunch sblom kuar dr umah, takut tiket abis punya pasal. sib baik ada banyak kedai makan kat luar stadium tu, pilih jer nak makan apa... aku mkn burger je + keropok lekor... hasbenku makan mee goreng... beli air mineral 2 botol, pastu dok bersila baikkk punyer kat padang rumput sbelah stage astro tu... cuaca sedikit mendung masa ni, angin bertiup kencang...


...hasbenku sker sgt tgk aku pakai baju 'Kelantan Metal Army' yg ktorg beli secara online 2 tahun lepas. tak ramai ada tshirt mcm ktorg pakai tu, kira rare lah! org lain sume pakai jersey, baju kelab penyokong TRW tapi tshirt ktorg tetiba jer lain dari yang lain hehehe...



pukul 5:45ptg, ktorg dah berada dalam stadium shah alam, dah dpt port baik punyerrr... sib baik tak kna hujan lebat yg tiba-tiba turun. kesian jugak tgk penyokong lain yg kna berteduh carik tmpt berbumbung. actually bagus jugak hujan turun time tu, supaya time game nanti tak terganggu dengan hujan lebat...



tengoklah sendiri gelombang merah ni, dah penuh separuh stadium padahal blom pukul 6ptg. kalau dtg lambat mmg kna berebut tempat lah jawabnyer, sbb tu hasbenku ajak gi awal. tp bila sampai awal, bosan plak nak menunggu game start. aku habiskan masa main game kat handphone jer lah... buat lah apa2 yg patut nak bg hilang bosan... hasbenku plak dah menguap berpuluh2 kali, sian dia letih keje teruk kat site... tak cukup tdo plak malam seblom tu... demi TRW dia gagahkan jua...


smentara menunggu gak, aku main snap pix sana sini. hasbenku layankan aje hehehe... masa ni try call abg naim & faiz mmg tak dapat dah lah sbb coverage kat dalam tu terok gle... langsung tak dpt dihubungi... takpe lah, ktorg ok jer berdua... penyokong yg lain pun kira geng per, sama2 dtg nak support TRW, sama2 nak TRW menang!!!





...mcm ni lah suasana selepas hujan reda. para pemain kedua-dua team dah masuk ke padang utk warm-up. masih 0-0 lagi masa ni hehehe... aku ada rasa mcm terkucil nak terkeluar tp tatau toilet kat mana hala... trpaksa tahan jer lah sbb tanak terlepas permulaan game, lgpun org terlampau ramai takut tmpt duduk ktorg kena kebas dgn org lain... demi mu TRW, ku tahannn jua labuuu!!!


ehhh, tiba2 ada plak zombi red warrior ni tersesat dalam celah org ramai. popular dia ni!!! smua org nak bergambar dgn dia, mengalahkan artis okehhh... yg uniknya dia pakai rambut palsu panjang menggerbang, siap buat corpse paint dari muka sampai ke badan... mula2 ingat dia pakai baju ketat body hugging, rupanya dia berlenggeng pakai seluar pendek jer... satu badan dia sudah conteng gambar hantu... dasattt! tu yg smua org bila dia lalu jer ajak bergambar skali, penat aku tgk dia melayan peminat2... kalau dia caj 1 gmbr rm1.00 mesti masyukkk hehehe...



nampak tak kat belah hujung sana, seciput jer penyokong ATM? tp ciput2 pun dorg siap ada pancaragam sendiri... semangat dorg berkobar-kobar sgt... dari awal masuk stadium, dorg conquer dgn bunyi gendang, trompet dan gema sorak "ATM!!" elok plak penyokong TRW behave tak bunyik bising sgt... kalau ada pun skali-skala buat gelombang merah nak bagi havoc stadium sket. selebihnyer tu dikuasai oleh penyokong ATM, jangan tatau... yg tak bestnyer dorg pun pakai kaler merah + sedikit biru, so tak brp boleh nak beza sgt antara kedua-dua penyokong sbb majoriti nya merah jugak. kalau dulu masa final dgn n9, dorang pakai kuning, so ketara sket perbezaan penyokong yg hadir...

citer pasal n9, tringat dulu masa tahun 2009 kot kalau tak silap, final piala malaysia kelantan bertemu n9. hasbenku (masa tu hanya boifren je) ajak gi tgk kat stadium, aku dah serba salah sbb dalam hati sokong n9 hahaha tp trpaksa pakai tshirt kaler merah sbb duduk dgn geng2 kelate. dalam hati mmg nak sgt n9 yg menang. so stiapkali n9 shoot gol jer, aku hampir2 nak bersorak & melompat sama. sib baik aku cepat tersedar kat mana aku brada, kalau tak naya aku kena hempuk dgn botol air mineral lak kang muahahaha... lupa diri plaks! dan mmg btol keputusannya n9 yg menang that year! aku senyum2 sinis je sbb sbnrnya hepi gle tp kna jaga maruah kelate sbb aku dikelilingi geng2 gomo kelate gomo... hehehe... the next year tu aku pegi jugak support kat stadium, tp kali ni dalam hati nak sgt kelantan menang! and yes, mmg dorg menang plak!!!



...ok, game telah pun bermula, kelantan mendahului dgn 1-0 pada separuh masa pertama. rehat 15 minit, ATM plak menyamakan kedudukan 1-1 sebaik saja separuh masa kedua bermula. tapi tak smpi beberapa minit lepas tu Kelantan mengejar dgn 2-1... final kali ni aku sker sgt sbb game mmg mendebarkan... dua-dua team pun bagus dr segi penguasaan bola, serangan, teknik sepakan dan juga bahagian pertahanan yg kuat. namun nasib baik menyebelahi Kelantan bila terikat 2-2 dgn ATM sehingga mengheret kepada masa tambahan.  Aku masa tu dah resah gelisah sbb dalam hati tau mmg tak sempat nak berkejar ke sepang utk tgk Max Cavalera huhuhu... tapi takpe, tak rasa ralat sgt sbb Kelantan menang dgn keputusan memihak kepada mereka 3-2... wuhooo!!! aku dan hasbenku melompat2 gumbira smpi spek mata itam aku tercampak kena org dpn huhuhu sib baik dia tak marah, malah dia tlg kutipkan lg spek tu dan bg pada hasbenku... sowiiii...


suasana dalam stadium, meraikan kemenangan kelate. hilang trus ngantuk hasbenku hehehe... tatau cemana nak gambarkan kegembiraan yg ktorg brdua kongsi malam tu... berbaloi tahan rasa nak ke toilet sampai terlupa lgsung hahaha...


...wuhooo!!! aku sker gle pix ni... nmpk tak btp ramainyer penyokong TRW kat blkg tu? siap nmpk scoreboard keputusan, mmg clear kelate menang!!! GOMO KELATE GOMO!!! ktorg smpt tunggu sampai dorg sampaikan piala malaysia pada kelate, tgk piala tu dijulang, pastu cepat2 gerak keluar stadium sbb takut stuck kat parking takleh kuar. mmg konpom takleh kuar!!! huhuhu lama gak ktorg stuck, sejam lebey ada kot... hasbenku dah nmpk letih sgt, siap mata berair-air tahan ngantuk... byk kali aku offer tukar driver, dia tanak... dia ckp sian kat aku plak drive jauh2... aku ckp takpe sbb aku tak ngantuk... dia tanak jugak tukar... aku pujuk punya pujuk, last2 dia mengalah... tukar jer driver, dia trus gone kat seat sebelah... pengsan tak ingat apa dahhh! aku pasang radio kuat2 sambil layan nyanyi nak bagi hilang ngantuk... pukul 3pg tak lepas lg tol batu 3, bayangkan lahhh!!! mak siap call sbb risau mana ktorg tak balik2 lg dah lewat sgt... sampai umah around 4:30pg cmtu kot... hasbenku pengsan tak sedar apa smpi lah ke ptg esok nyer...

takpe lah, janji puas hati & berbaloi! janji hasbenku hepi... dan yang pentingnya kelate menang!!! GOMO KELATE GOMO!!! \m/

2 Comments:

Blogger Rinah said...

nak juga take photo dgn zombie tue :)

Friday, November 02, 2012 2:05:00 PM  
Blogger ...$weE+ 666... said...

...hehehe mmg teringin gak nak brgambar dgn zombi tu... tp tak smpt sbb ramai gle beratur nak brgambar dgn dia... popular gle okehhh!

Saturday, November 03, 2012 12:26:00 AM  

Post a Comment

<< Home