Lilypie 4th Birthday PicLilypie 4th Birthday Ticker

Friday, October 19, 2012

...suci dalam debu...

...befday kak nurul sbnrnya ialah pd 17 oktober, tp ktorg se-family celebrate reramai the next day atas sbb-sbb yg tertentu... alah lmbt satu hari je, ok per... jgn lmbt 1 tahun sudahhh hehehe... aku dpt sms dr kak ina slaku organizer, bgtau details lokasi, timing & tema dinner... ALL WHITE!!! aduhhh ni yg aku stress nih! apasal tak ALL BLACK wehhh???!! jenuh dok pikir baju apa nak pakai, aku bukannya byk baju kaler putih... sbb aku ni kan pembersih sgt kan... takkan nak pakai baju kebaya putih aku kot, tetiba mcm nak gi kenduri kawin plak... errr...

korek punya korek, aku jumpa skirt putih ni dlm lemari. dah lama gle aku tak pakai, tak ingat pun aku ada skirt ni... tp still in good condition, putih bersih lg... aku pun try sarung, okeh muat! yayyy! then mula lah carik top yg bleh match dgn skirt tu... fenriz lak aku pakaikan seluar putih yg kbtolan wan dia belikan kat carrefour masa raya ari tu, matching kan dgn singlet putih 'perfect is my nickname' tu... jgn tatau tu singlet mama sbnrnya tu... dah muat dah dia pakai... byk tshirt mama dah jd hakmilik kekal dia...


dah besar dah notty boy aku sowg nih... dah bleh share baju dgn mama dah, jimat kos hehehe... mana-mana baju yg masih elok tp mama dah tanak pakai, trus passing kat dia je... dia tak kisah sgt pasal baju, janji ada, dia belasah je... mcm tak cayer je anak aku dah besar... mmg skejap btol masa berlalu ek... huhuhu~


tatau nak hadiahkan apa, harap-harap mami sker dgn apa yg kami pilih tu yer... of coz selit skali gula-gula dequadin 'extra strong' yg mami slalu kirim tiap-tiap bulan beli staff purchase tu... tp bleh selit 2 tin jer, lg 2 tin aku letak dlm handbag dulu, time bukak hadiah kang br bg by hand jer hahaha... bleh plak cmtu? alah kta buat dia... bleh jer... ahaks! hensem lak aku tgk anak aku masa ni... hehehe...


befday dinner ni wat kat Fullhouse, Wangsa Walk... aku tak prnh pegi situ, first time masuk tgk sume kaler putih kagum gak lah, jakun pun yer... cantik, sweet dan suciiii sgt... no wonder lah tema ALL WHITE, skrg baru faham! mmg sesuai tmpt yg dipilih dgn tema... i likeee~ kak ina sms bgtau msti dtg 8PM SHARP! sapa lmbt kna settle bill, so apa lagi, kelam-kabut gak lah ktorg make sure smpi situ on the dot! skali tgk sera & ijal tak pakai ALL WHITE, aku heran gak... rupanyer dorg tak dpt sms kak ina tu... sera dah rasa tak best dah, sbb dia ada je baju putih brlambak kat umah... ijal trus gi tukar pakai tshirt putih... sib baik lah top yg sera pakai tu kaler merah putih, still ada putih... takpe jer kot... mak tak cerewet okehhh!


...sementara tunggu befday girl tak sampai-sampai lg, aku ajak fenriz rounding usha interior deco kat situ. tak pasal-pasal fenriz kna snap pix mama sana sini hehehe... snap byk-byk pun sbb dah plan nak update kat blog bila balik nanti hahaha... lama sgt tak update, winduuu plaks! so ini lah hasilnya...


sedap gilos okehhh, kak ina yg order tatau apa tajuk makanan ni... percayalah, mmg sedap gilos! befday girl tak sampai lg, dorg dah hidang dpn mata... mak & mak lang slamba jer makan tak tunggu lelain sampai... fenriz & ijal pun terjebak gak... sib baik iman aku kuat... aku, sera, kak ina & haszrul tunggu jugak smpi befday girl muncul dgn ceria bersama anak-anak & suami tercintanya tu... kak nurul sampai jer, tanpa melengahkan masa ktorg terus attack 'chicken chop' ni tanpa menoleh kiri dan kanan... yummehhh!


itu dia befday girl yang diraikan... tak aciii, kak nurul tak pakai ALL WHITE, dia pakai BLACK & WHITE huhuhu... kalau cmtu senang je aku ada berlambak nak mix & match... tipah tertipu gituuu! tapi takpe kasik can, befday girl 4 beranak je pakai BLACK & WHITE... masa ni aku dah kasik settle 'chicken chop' td, bleh plak order 'spaghetti oglio olio' tu share dgn kak nurul hehehe... kebulur sgt nmpk gaya kan...


...kek befday pun sedap gilos! blueberry mende tah mak lang yg beli kat secret recipe... spt biasa, ktorg se-family pun nyanyi lagu HEPI BEFDAY 2 kali dan lagu ALLAH SELAMATKAN KAMU sekali utk kak nurul... sblom tu, ktorg dah dera waiter yg antar tu nyanyi... skali ke laut daaa!!! hahaha kak nurul selamba jer sound "alamak sumbang!" merah padam muka waiter tu aku tgk... muahahahahahaha~



HEPI BEFDAY kakak seliparku tersayang!!! sayang ko sangat kuat lah! hehehe... lebiu poreber!!! may Allah bless u for always! *muahz muahz* *hugs* tima kasih sbb jd pelengkap kebahagiaan dlm hidup abg aku... tima kasih jugak sbb melengkapkannya lagi dgn kehadiran darren haikal & dylan haidar... U'RE THE BEST SISTA IN THE WORLD!!!


...gambar ni mak yg insist nak amek reramai... tp still tak cukup korum gak, sbb hasben ku yg tercinta takde masa ni, dia takleh cuti... armand ezra pun takde gak huhuhu... susah btol nak dpt family pix yg complete!!! please try again later ler jawabnyerrr!!! aku tak sker pix aku masa ni sbb nmpk terserlah sgt kegemukan aku tang lengan yg gedabak tuuu tp nak wat cemana, trpaksa terima je hakikat bahawa mmg pompuan gemoks tak sedar diri pasan comel huhuhu...




gambar ni pun terserlah sgt kan huhuhu... tatau apa motif mak ajak amek gmbr brdua kat tepi sudut ni, i have no idea! tp mak punyer pasal, okehhh no prob! kat mana lg mak nak amek gmbr??? di setiap sudut pun akak rela... gemok pun gemok lahhh!


...yayyy! dylan haidar dah pandai duduk... baru 7 bulan mcm-mcm dia dah pandai wat, sgt kagumsss! eeee, gewam btol lah tgk budak tecik ni... mama gigit karanggg!!!


...selepas acara bukak hadiah, amek gmbr beramai-ramai adalah wajib. tema ALL WHITE ni mmg ala-ala suci dalam debu gitu kannn... sker sgt!!! walaupun simple family dinner & celebration, tp rasa sgt best... its a tradition in our family to have this yearly family dinner... pd stiap tarikh lahir masing-masing, mmg something yg ktorg look forward to... i love my family so strong!!! lepas makan & bukak hadiah, apa tunggu lagiksss??? ca alif bot lerrr, kang kna bayar bil lak kang! hahahahahaha~

 ...sekian saja update pd mlm ini, sehingga kita berjumpa lg pada befday dinner yg akan dtg... ermmm, sape punya turn plak lepas ni ek??? *wink wink*

9 Comments:

Blogger faizal abd fathi said...

wah..sempoi majlis....

Friday, October 19, 2012 10:26:00 PM  
Blogger ...$weE+ 666... said...

...simple jer! :-)

Friday, October 19, 2012 10:33:00 PM  
Blogger intanurulfateha said...

sis kasik kak nurul hadiah ape? ;p

Friday, October 19, 2012 10:48:00 PM  
Blogger ...$weE+ 666... said...

...haaa cer teka? ;-P

Friday, October 19, 2012 10:50:00 PM  
Blogger norhasra radzuan said...

sedey sera tau coz xder org pun sms sera bgtau kene pakai all white.. terase lain jer..huhuhu.. tp xpe la dpt mkn SEDAP!!! cume time balik dlm ujan2 2 leh jatuh lak.. ape la nasib badan nie..huhuhu

Wednesday, October 24, 2012 10:40:00 AM  
Blogger norhasra radzuan said...

lps nie turn besday kakak lak yer.. mesti abg joe bg hadiah special kn???

Wednesday, October 24, 2012 10:50:00 AM  
Blogger ...$weE+ 666... said...

...alahaiii sowiii sgt2, bkn akak sgaja tak bgtau sera, mis-communication plak hr tu... akak ingat kak ina dah msg ijal ataupun sera... sowiii ek... nnt pepehal akak info sera punyer lenkali... tu lah, bleh jatuh plak masa ujan tu... sian sera! mesti sakit gle kaki trmasuk dlm lubang huhuhu... kna extra alert next time tau!

ehhh, ye ke befday akak? hehehe abg joe bg hadiah special ke? tatau lg, harap2 lah... *wink wink*

Wednesday, October 24, 2012 3:33:00 PM  
Blogger Rinah said...

turn kak zizie lagi kan.. kat mana nak celebrate tue ya? theme apa? nnti update blog ceciter ya ;)

Friday, November 02, 2012 2:11:00 PM  
Blogger ...$weE+ 666... said...

...hehehe ye ke my turn? kna tguuuu entry seterusnya lah! :-D

Saturday, November 03, 2012 12:27:00 AM  

Post a Comment

<< Home